Salam Ukhwah

"Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain." (Hadis riwayat Al-Qudhi) Semoga perkongsian bermanfaat. InsyaAllah....

Tags

Cerita (7) Cinta (2) Diari Rasa (34) Doa (16) emosi (17) Hadis (10) Hukum (7) ilmu (34) Kata Hikmah (9) Kesihatan (10) Lagu/Nasyid (4) Lawak (2) Nasihat (46) Pendapat (12) Perkahwinan (3) Petua (11) Puisi (3) resepi (9) Solat (5) Universiti (12) Wanita (10) ZIKIR (1)

RADIO ILUVISLAM- Dari Hati Ke Hati

Ha..kawan-kawan...nampaknya IluvIslam telah semakin maju ke hadapan dgn pelancaran radio IluvIslam....yang dah dirasmikan sejak April lalu.
Mai lah pakat ramai-ramai dengar radio ni.
Senang je, tak payah susah-susah nak buka monzilla, tak pun terus je download dan install software radio iLi ni....senang an...?? bila-bila masa boleh dengar....
Wah hebat, wah hebat, wah wah hebat hebat, wahhhh......
huhuhu....... Dengar, jangan tak dengar....



kajian adat resam melayu

Tugasan baru. Kajian adat resam Melayu sama ada bertentangan atau seiring dengan Islam. Kadang-kadang terpikir gak npe lah leh dapat tajuk ni. Ye la...memandangkan saya dah alang-alang kaji tentang adat ni tentulah sedikit sebanyak akan memberi kesan dalam kehidupan seharian saya. Setakat ni dalam pemerhatian saya kebanyakkannya bertentangan dgn Islam. Contohnay cam adat bersanding tu. Hai....banyak kali mengeluh au... Sebagai Islam bila kita dah tahu sesuatu hukum atau perbuatan yang bertentangan dgn agama, lau kita buat juga maka berdosalah dia serta orang yang terlibat dalam hal tu.
Nak dijadikan cerita dalam adat yang berkaitan nikah kahwin yang banyak bertentangan Islam kalau saya buat juga berdosalah saya. Saya kenalah berhati-hati dan sentiasa beringat lepas ni......


DCC Mu Inspirasi

Jadi krew...hihi...mentang2 lah ahli inspirasi an....
Inspirasi satu badan dakwah islam dalm bentuk hiburan,contoh nyanyian, puisi, lakonan, main kompang n alat muzik yg lain....huhu...banggalah agk jdi ahli sbb kelab ni dah bjaya rakamkn sbuah album nasyid yg dnyanyikn o' ahli kelab kmi sndri......
wawawa...betz oouuu.....dapt tarik ramai ahli baru lak tu.....bgus la....
harap2 pjmpaan yg akn dtg akn srmai itu jgak la.....
(*_*)



Rakan Yang Setia