kek lapis keladi



Bahan-bahan:
  1 ½ cawan tepung gandum
  2 sudu makan tepung beras
  2 sudu makan tepung jagun
 ¾ cawan gula
  3 cawan santan
  1 sudu teh garam

Untuk lapisan A :
 ½ cawan air
1 sudu makan pes keladi
 pewarna ungu

Untuk lapisan B:
 ½ cawan keladi parut
  ½ cawan air 

Cara:
1) Panaskan kukusan.
2) Kisar semua bahan kecuali bahan untuk lapisan dan tapis.
3) Bahagikan adunan pada 2 bahagian.
4) Masukkan bahan A dalam bahagian 1.
5) Masukkan bahan B dalam bahagian 2.
6) Sapu rata loyang dengan minyak.
7) Masukkan 1 cawan adunan bahan A ke dalam loyang dan kukus selama 3 minit.
8) Lapiskan 1 cawan adunan bahan B dan kukus lagi selama 3 minit.
9) Ulangi langkah 7 dan 8 sehingga adunan habis.
10) Sejukkan dan potong.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

AYAT LIMA Pendinding Diri

Percaya atau tidak, perbuatan geletek boleh membunuh?

SABAR ITU INDAH